Máris lemondott a mohácsi járás vezetője

2013.01.04. 17:57

Még munkába állása előtt lemondott Kovács Mirella, a mohácsi járás vezetője. Hargitai János, Baranya megyei kormánymegbízott a bama.hu internetes portálon pénteken megjelent hírt megerősítve az MTI-nek elmondta: a korábban a Duna-parti város jegyzői teendőit ellátó vezető már korábban megkapta a kinevezését, esküt is tett, de szilveszter előtt írásban jelezte, mégsem tudja vállalni a tisztséggel járó feladatokat.

A kormánymegbízott hangsúlyozta, a mohácsi járás egy napra sem maradt vezető nélkül, a pozíciót átmenetileg Gáspár Ágnes, a hivatal egyik alkalmazottja tölti be.

Hargitai János szólt arról is, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak már javaslatot tett a probléma megoldására. Elképzelése szerint a mohácsi hivatal élére a bólyi járási vezető, Müllerné Juhos Bernadett kerülne, míg a bólyi tisztségre a kisváros jegyzője, Morvay Gyula kapna felkérést. Mindebben a végső szót Navracsics Tibor tárcavezető mondja ki.

Abból is sejteni lehetett, hogy a mohácsi járás táján nincs minden a legnagyobb rendben, hogy az ottani okmányiroda munkatársai kis haladékot kaptak az átállásra. Míg az ország többi járásában elvileg január 2-tól zökkenőmentesen kellett volna menjen a váltás, addig a Baranya megyei kormánymegbízott beleegyezett abba, hogy a mohácsi járás esetében mindez csak január 4-től induljon el.