Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Viharos szél okozott károkat Budapesten

2013.01.04. 18:47

A viharos szél faágakat tört le és háztetőket rongált meg pénteken Budapesten, a tűzoltókat tizenegy esethez riasztották, közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta, a tűzoltókat műszaki mentésekhez riasztották, több alkalommal is nagyobb faágakat, illetve megdőlt fákat kellett eltávolítaniuk. A XVI. kerületben például egy húsz méter magas fa dőlt meg, amely veszélyeztette a járókelőket és a közeli HÉV-megállót, az egyik budai buszvégállomáson pedig egy BKV-busz tetejére zuhant egy faág.

A XIII. kerületben egy irodaház ablakai törtek be, itt a járókelőket veszélyeztető, lógó üvegcserepeket kellett az ablakból kiszedni. Az erős szél a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáróról egy reklámtáblát sodort az útra, a Móricz Zsigmond körtéren egy többemeletes ház tetejéről fújt a járdára cserepeket, míg a XIII. kerületben egy ötemeletes ház bádoglemez tetejét tépte föl - sorolta a szóvivő. Személyi sérülésről a katasztrófavédelem nem tud - tette hozzá.

Az igazgatóság, mivel az előrejelzések szerint szombaton is hasonló időjárás várható, arra kér mindenkit, hogy az ablakokat gondosan zárják be, illetve a redőnyöket rögzítsék, hogy a szél ne tudjon azokba belekapni.