Martonyi Jánost tíz napja kórházban ápolják

2013.01.06. 22:50

A külügyminisztérium mai közleménye szerint "a miniszter betegsége miatt Németh Zsolt parlamenti államtitkár képviselte a Külügyminisztériumot a Magyar–Olasz Kulturális Évad magyarországi megnyitóján, a Budapesti Olasz Kultúrintézetben 2013. január 6-án adott koncerten.

Martonyi Jánost vírusfertőzés miatt 2012. december 27-e óta kezelik a Magyar Honvédség Honvédkórházában, klinikai eredményei állapotának javulását jelzik." A külügyminszter december közepén még teljesen egészségesnek tűnt, azonban egy ideje már csak Németh Zsolt szerepelt a külügy nevében.

A hír azért is érdekes, mert az utóbbi hetekben újra előkerült a pletyka, hogy Martonyit lecserélik a külügy éléről, és a helyére Navracsics Tibor kerülne.

A miniszterelnök ugyanis időről időre megpendíti Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek a lehetőséget, hogy a külügyben is megcsinálhatná azokat a szükséges átalakításokat, amelyeket a közigazgatásban az elmúlt két évben levezényelt, és bár Navracsics mindig elhárítja a felkínált lehetőséget, Orbáné a döntés joga. A tárcák között a külügy az egyetlen, amelynek tevékenységét a kormányhoz közel álló sajtó is hosszú ideje kritizálja.