Újabb járásvezető lépett vissza

2013.01.09. 14:26 Módosítva: 2013.01.09. 14:28

Családi okokra hivatkozva lemondott a szeghalmi járási hivatal vezetői posztjáról dr. Bak Péter, írta meg a Beol.hu. Bak Péter pályázott a hivatalvezetői állásra, amelyet el is nyert. December 17-én még az ő neve szerepelt Szeghalom mellett, és csak ezek után mondott le a lehetőségről. Bak korábbi munkahelyénél, a Nemzeti Földalapnál dolgozik tovább, számol be a lap.

Múlt hét pénteken Gyomaendrődön mutatták be a járási hivatalok vezetőt. Dr. Bak Péter elmondta, hogy már előtte ismertette a döntését, nem kívánja betölteni a szeghalmi hivatalvezetői posztot, ezért nem is vett részt a bemutatáson.

Az ügyfelek fogadásában nincs fennakadás, a feladatellátás biztosított - tájékoztatott a megyei kormányhivatal.

Mohács sincs könnyebb helyzetben sajnos

A múlt héten Mohácson történt hasonló eset: még munkába állása előtt lemondott Kovács Mirella, a mohácsi járás vezetője. A korábban a Duna-parti város jegyzői teendőit ellátó vezető már korábban megkapta a kinevezését, esküt is tett, de szilveszter előtt írásban jelezte, mégsem tudja vállalni a tisztséggel járó feladatokat.

A kormánymegbízott cikkünkben hangsúlyozta, a mohácsi járás egy napra sem maradt vezető nélkül, a pozíciót átmenetileg Gáspár Ágnes, a hivatal egyik alkalmazottja tölti be.