Idős bácsi zavarta el az álrendőröket

2013.01.12. 09:15

Álrendőrök próbáltak Csolnokon 2013. január 11-én egy idős férfi otthonába bejutni, írja a Komárom-Esztergom Megyei rendőrség honlapja. A három férfi azt állította, hogy a rendőrségtől jöttek és házkutatást akarnak tartani.

A bácsi azonban nem engedte be őket, mert nem részese semmilyen rendőrségi eljárásnak, mely indokolttá tette volna a házkutatást., Ezért elzavarta őket, majd értesítette a rendőrséget. A három férfi, miután tapasztalták a bácsi határozott fellépését, elmenekültek a környékről.

A megyei rendőrség az eset kapcsán tájékoztatást adott ki, melyben felhívják a figyelmet arra, hogy a módszer a trükkös tolvajok egyik ismert eljárása. Többnyire nyomozóként mutatkoznak be, így nem feltűnő, ha nem viselnek egyenruhát. A rendőrök, akár civil ruhában akár egyenruhában intézkednek, minden esetben rendfokozatukkal együtt mutatkoznak be és igazolvánnyal, jelvénnyel valamint jelvényszámmal igazolják magukat, melyet a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén bárki vissza is tud ellenőrizni.