Nyári gumik is bénítják a forgalmat

2013.01.14. 10:56 Módosítva: 2013.01.14. 10:56

Az autópályákon is bénítja a forgalmat a kora éjszaka óta tartó havazás. Leginkább a nyári gumival közlekedő kamionok okoznak gondot, mivel ezek ilyen időjárási viszonyok mellett nem tudnak felmenni a meredekebb emelkedőkön.

Az Állami Autópályakezelő Zrt. szerint három ilyen eset is akadályozta a forgalmat reggel: az M1-es autópályán Bicskénél (30-32-es km), az M3-ason Bag térségében, az M31-esnek pedig a bevezető szakaszánál akadt el egy kamion.

Az M1-es érintett szakaszán a külső sávot lezárták, emiatt csaknem 9 kilométeres torlódás alakult ki, – ennek felszámolásában a tűzoltók is segítettek – de Nyíregyháza felé az M3-as autópálya 23-as kilométernél is több kilométeres kocsisor áll baleset miatt.

Ahol torlódás van, ott az utakat sem tudják takarítani, mindenhol máshol folyamatosan dolgoznak a hókotrók. A forgalom azonban ezeken a szakaszokon is lassabb az átlagosnál, de ilyen időjárási körülmények között érdemes is óvatosabban vezetni. Váltsanak hamarabb magasabb fokozatba, és ha csak tehetik, kerüljék a hirtelen fékezéseket. A kuplunggal is bánjanak óvatosabban, a lassítást pedig lehetőleg bízzák a motorfékre.