Késéssel, de elindulnak a repülök

2013.01.14. 12:27
Átlagosan ötven perc késéssel szálltak fel a gépek hétfő délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Érkezési oldalon jobb a helyzet, de rosszul jártak a Londonból indulók.

A Budapest Airport honlapján található információk alapján nem volt ma olyan gép, amelyik az eredetileg tervezett időpontban szállt volna fel a Liszt Ferenc reptérről. Törölni viszont csak két kijevi és egy düsseldorfi járatot – az induló és az érkező gépeket – törölték eddig, a többi gép mind felszállt, jellemzően 50-60 perc késéssel. Legtöbbet a Bécsbe készülő utasoknak kell a reptéren vesztegelni, az eredetileg 11:20-ra kiírt járat jelenleg 12:50-es indulással van meghirdetve a honlapon. Ugyanakkor meglepő módon a moszkvai járat mindössze 13 perc csúszással indult el dél előtt egy kicsivel.

Kisebb késések vannak az érkező gépek esetében, általában 20 perceket késnek a járatok. A Moszkvából érkező repülő pedig a vártnál korábban érkezett Budapestre, viszont a londoni járat már közel két órás késésben van. Egyelőre egyetlen Magyarországra induló járatot sem töröltek a hóhelyzet miatt.

Ha repülővel készül utazni ma, érdemes előbb tájékozódnia a Budapest Airport honlapján.