Késnek a távolsági buszok is

2013.01.14. 11:15

Zala

Elakadt, keresztbefordult kamionok és autók miatt több autóbuszjárat is késik Zala megyében, de reggel minden buszjárat elindult, mondta hétfő reggel a Zala Volán személyközlekedési igazgatója, Busa Csaba. Egyetlen zalai település, Gosztola lett megközelíthetetlen autóbusszal, Zalaegerszegen és Nagykanizsán pedig néhány helyijáratú busz nem tudott minden megállót megközelíteni, mert nem voltak megtisztítva a buszfordulók. Zalában délelőttig egy autóbusz szorult mentésre. Cserszegtomajon az egyik járat kereke árokba csúszott, ezért akadt el, de nem sérült meg senki.

Győr - Moson - Sopron

Jelentős késésekkel járnak a havazás miatt a Kisalföld Volán buszai, közölték a társaságnál hétfőn. A reggeli 15-30 perces késések 30-60 percesre nőttek a helyközi járatokon. A megye valamennyi részén késnek a járatok, amelyek a havas úton sok helyütt csak lépésben tudnak haladni. A városi vonalakon ennél jóval kisebb késésekkel kell számolniuk az utasoknak.

Fejér

20-30 perces késések alakultak ki Fejér megyében is az Alba Volán Zrt. helyközi és távolsági járatainál, de minden településre eljutnak a buszok, közölte a társaság kommunikációs megbízottja. Pruzsina Alice elmondta: a megyében járhatatlan út nincsen, minden járatuk elindul. A késések elsősorban a hóátfúvások és a balesetek miatt vannak. A megye déli részén elkezdett esni az ónos eső, ami tovább nehezítheti a buszközlekedést.

Árpád híd

Az Árpád hídnál lévő Volán-buszpályaudvaron az Index munkatársa hétfő reggel mindössze két buszt látott.

Veszprém

A megye két Volán-társasága közül a Veszprémben és környékén közlekedő Balaton Volánnál járatkimaradások is voltak, és 10-15 perces késések is, de most már minden szakaszon közlekednek a buszaik. A megye észak-keleti részén működő Bakony Volánnál járatkimaradás nem volt, késések igen.