Werber heti két napot tölt Magyarországon

2013.01.14. 07:59
Nem a negatív kampányban való jártassága, hanem a terepmunkában és a mozgósításban elért korábbi eredményei miatt szerződtette újra az MSZP Ron Werbert. Az "Elég volt!" című, negatív kampányt folytató kiadványt a Népszabadság értesülései szerint még az izraeli kampányguru érkezése előtt indították el, ő most inkább "lábbal verné meg" a Fideszt.

Szinte minden héten legalább egy-két napot Magyarországon tölt az MSZP izraeli-amerikai kampányguruja, Ron Werber, értesült szocialista forrásokból a Népszabadság. Werber az MSZP helyi szervezeteinél tart felkészítést.

A kampányguru egy tavaly év végi választmányi ülésen, meglepetésvendégként mutatkozott be újra a szocialista párttagoknak. Azóta már több konzultációt is tartott különböző szervezeti egységek vezető munkatársaival, például a kommunikációs osztály tagjaival. A Népszabadság tudomása szerint a következő napokban a választókerületi elnököknek, vagyis a kvázi-képviselőjelölteknek tart majd felkészítőt.

Werbert, aki a lap értesülései szerint havi elszámolás alapján kapja díjazását, a terepmunka és a mozgósítás nemzetközileg elismert szakértőjeként kérték fel, mert a pártvezetés meggyőződése szerint az új választási rendszerben "terepen, azaz lábbal lehet elsősorban megverni" a Fideszt. A szakember állítólag most nem negatív kampányt, hanem pozitív, lelkesítő üzenetekre építő mozgósítást tervez.

Így az MSZP nemrégiben kiadott, "Elég volt" című, negatív kampányt folytató kiadványai még azelőtt készültek, hogy a most más taktikát választó Werber újra munkába állt volna, írja a Népszabadság szocialista forrásokra hivatkozva.