Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Nyugat-Magyarországon még gondot okoz a hó

2013.01.15. 08:20 Módosítva: 2013.01.15. 09:26
Még mindig akadnak el kamionok a havas utakon az ország nyugati részén. Az elmúlt 24 órában az extrém körülmények ellenére viszonylag kevés baleset történt, de ketten így is életüket vesztették.

Keddre virradó éjszaka hat helyszínen is elakadt vagy árokba csúszott kamionok műszaki mentésében kellett segédkeznie a katasztrófavédelemnek Zala megyében. Az ország nyugati részén még mindig gondokat okoz a hó, Zalaegerszeg közelében személyautók karamboloztak a csúszós úton. A frontális karambolban senki sem vesztette életét, de az egyik autó sofőrje beszorult a járművébe.

A megyében éjjel 5-6 centi friss hó hullt, így már 30 centi az átlagos hóvastagság. Ennek ellenére a közutak állapota jelentősen javult, a fő- és az alsóbbrendű utak is járhatók.

Veszprémnél is egy elakadt kamion akadályozza a forgalmat a 8-as útra vezető felhajtón, a körforgalomnál. Hajmáskér közelében is elakadt egy kamion, Veszprémben pedig még egy személyautón is kifogott a hó.

Vas megyében az elmúlt 24 órában több mint húszszor riasztották a tűzoltókat elakadt járművek, főként kamionok kimentéséhez. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Az éjjel kétszer is le kellett zárni rövid időre a 8-as utat, mert az elakadt kamionok elállták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összesítése szerint az elmúlt 24 órában ketten vesztették életüket két különböző közlekedési balesetben, összesen pedig 25 személyi sérüléses baleset történt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport