Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

A Fidesz az MSZP új kampányát támadja

2013.01.20. 18:24
Magyarország Ma néven indít kampányt az MSZP. A szocialista párt elnökségi tagja, Winkfein Csaba vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kampány Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével kezdődik. Az MSZP így szembesítené a kormányt az ígéreteik és a tetteik közti különbséggel.

Új kampányt hirdetett az MSZP. A sajtónak bemutatott, narancssárga hátterű plakátok egyikén Matolcsy György és a „Fidesz: példátlan gazdasági kudarc” felirat, a másikon Hoffmann Rózsa arcmása és a „Fidesz: bevezetjük a tandíjat” szöveg látható. Az előbbin a „kudarc” szó az áthúzott „siker” kifejezést helyettesíti, míg az utóbbi arra utal, hogy a Fidesz korábban a tandíj eltörlését ígérte.

Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja elmondta, hogy az Orbán-kormány csaknem három éve az elszegényedésről, a rombolásról, a kapkodásról, az esztelen ötletelésről és a jövő feléléséről szólt. A politikus szerint ezt mindenki megtapasztalja, mert Magyarországon ma rosszabb a helyzet, nehezebb boldogulni, mint három évvel ezelőtt. Az MSZP azt kéri az emberektől, mondják el, számukra mit hozott az Orbán-kormány tevékenysége. A szocialisták ezért országszerte kitelepülnek, fórumokat tartanak a következő hetekben, hogy összegyűjtsék a kormány által okozott problémákat. Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila pártelnök ezeket is összegezni fogja március 9-ei évértékelő beszédében.

Winkfein szerint ez a kampány azokról a tömegekről szól, amelyekre a Fidesz-kormány és Orbán Viktor már nem kíváncsi. Azt szeretnék, hogy a Fidesz lássa, mit tett Magyarországgal. Winkfein azzal indokolta a fideszes politikusok szerepeltetését a plakátokon, hogy a kormánynak először a gazdaságpolitika és az oktatásügy kudarcával kell szembesülnie.

Az MSZP további plakátokkal is készül, de a sajtótájékoztatón ezekről nem árultak el többet. Winkfein elmondta, hogy a kampány 15-20 millió forintba kerül, a költségeket tagdíjakból és adományokból fizetik. Egy kérdésre válaszolva a politikus azt is elmondta, hogy a plakátkampányról még tavaly, Ron Werber izraeli-amerikai kampánystratéga érkezése előtt döntött az MSZP elnöksége.

Mocskolódás és uszítás, mondja a Fidesz

A történtekre reagálva a Fidesz-frakció vasárnap esti közleményében megjegyezte: Magyarország ma nem kér sem a gyűlöletkeltésből, sem a baloldal veszélyes gazdaságpolitikájából, sem pedig a minimálbér csökkentéséből. A kormánypárt képviselőcsoportja szerint a szocialisták semmit nem tanultak a 2010-es bukásukból, kezdeményezésük pedig gyűlöletkampány és az MSZP kudarca.

A Fidesz szerint a szocialisták mocskolódással tapétázzák ki az országot, pártjuk pedig rombolásra és uszításra rendezkedett be. Véleményük szerint az óriásplakátokon mocskolódás helyett bocsánatkérésnek lenne helye, amiért eladósították, kifosztották és megnyomorították az országot.