Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Nincs áram a mátrai síparkban

2013.01.20. 13:31

Kaotikus állapotok alakultak ki vasárnap a mátraszentistváni síparkban, miután megszűnt az áramszolgáltatás, és sem a felvonók, sem az éttermek nem működnek, közölte a sípark médiareferense, Erbeszkorm Tamás vasárnap. Mintegy 1400 vendég hiába váltotta meg a síbérletét, pedig sokan több száz kilométerről érkeztek, és a helyzetet súlyosbítja, hogy az erre a hétvégére meghirdetett Hófesztivál megrendezése is lehetetlenné válik, tette hozzá.

A héten már másodszorra fordul elő, hogy áram hiányában nem tudják üzemeltetni a síparkot. Legutóbb másfél millió forint értékben térítették vissza a bérletek árát a vendégeknek, mondta a médiareferens. A szerdai áramszünet idején értékes berendezések mentek tönkre, és most is tetemes kárra számítanak. Ha nem áll helyre a szolgáltatás, újra kártalanítaniuk kell a vendégeket. A környező szállodák működtetését is lehetetlenné teszik az áramkimaradások.

A szolgáltató, az Émász vis maiorra hivatkozik, illetve arra, hogy a szerződésben soha nem garantáltak százszázalékos szolgáltatást, mondta Erbeszkorm. A szerdai áramszünetkor Boros Norbert, az Elmű-Émász szóvivője azt mondta: az elmúlt időszakban rendkívüli mennyiségű, úgynevezett tapadó hó esett a Mátra 600 méternél magasabban fekvő területein. A lerakódó hó fákat döntött ki, amelyek elektromos vezetékekre, villanyoszlopokra dőltek, megszakítva a terület áramellátását. A szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, a kialakult helyzetért nem a cég a felelős, mondta akkor a szóvivő. Az erdőtörvény előírja a gazdáknak, hogy a vezetékek közelében ritkítsák, gallyazzák a fákat, azonban ezt szerinte nem teszik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?