Újra bíróság előtt Tribuszer Zoltánné

2013.01.21. 06:50

Újabb pere kezdődik ma Tribuszer Zoltánnénak: az 1990-es években hírhedtté vált országos pilótajáték szervezőjének csalás vádja miatt kell megjelennie a Komlói Járásbíróságon.

Az ügyészség szerint a nő 2008 és 2010 között tizenegy embertől vett át 500 ezer és 3,5 millió forint közötti összegeket azzal az ígérettel, hogy a pénz után évi 80-160 százalékos hozamot fizet. A „befektetéseket” azonban nem, vagy csak részben fizette vissza, így több tízmillió forinttal maradt adós ügyfeleinek.

Tribuszer Zoltánnét ezzel összefüggésben már elítélték. Tavaly ősszel nem jogerősen két év, hat hónap próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott, mert a hatóságot félrevezetve valótlanul állította, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, ezért nem tudta több hitelezőjét időben kifizetni.

A nő az 1990-es években vált országosan ismertté, amikor pilótajátékot szervezett, ezzel  összesen milliárdos károkat okozott „befektetőinek”.

Tribuszer Zoltánnét akkor különösen nagy kárt okozó csalásokért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc év börtönbüntetéssel sújtották.