Orbán visszafizettetné a polgármesteri jutalmakat

2013.01.23. 06:58

Orbán Viktor miniszterelnök vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat, írja egy birtokába jutott körlevélre hivatkozva a Blikk.

A Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató által jegyzett levélben azt írják, hogy a polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat, ha ezt mégis megtették, szerdáig fizessék vissza vagy fordítsák jótékony célra.

A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen ötvenmillió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is.

Kocsis Máté kommunikációs igazgató szerdán újságíróknak megerősítette a Blikk által közölteket.

"Azokban az időkben, amikor az állam az önkormányzatok adósságát átvállalva jelentős könnyítéseket tesz az önkormányzati szektorban, és amikor a szocialista kormányok maguk után hagyott rossz gazdasági helyzetével küzdünk és a nagyon magas államadósság ellen is kíméletlen harcot folytat a kormány, minden fillérre szükség van, függetlenül attól, hogy ki az, aki megérdemli a jutalmat és ki az, aki nem" – fogalmazott Kocsis Máté.