Egy diszkó félmilliárdra perli Újbudát

2013.01.24. 12:00
Több mint 500 millió forintos kártérítési pert indított a XI. kerületi önkormányzat ellen a Karolina úti Club Play régi üzemeltetője. A diszkót a környéken okozott balhék miatt már többször bezáratták, ezért a vállalkozó az elmaradt üzleti haszon címén próbál revansot venni. Januárban ráadásul újra megnyitották a helyet, és úgy tartottak teltházas bulit a - most már - New Club Playnek nevezett helyen, hogy nem volt jogerős rendezvénytartási engedélyük.

A közelmúltban lezajlott az első bírósági tárgyalás abban a kártérítési perben, amit a Club Play miatt indítottak a XI. kerületi önkormányzat ellen. A diszkó korábbi fenntartója több mint 500 millió forintra perli a kerületet, azért mert az elmúlt években többször is bezáratták a Karolina út mellett, lakóövezetbe ékelődő szórakozóhelyet, és azt állítja, hogy az intézkedések miatt óriási összegű bevételtől esett el.

800 picture 10656.png
Fotó: PLAY

Egy éve, 2012 januárjában egy lakossági fórumon Hoffmann Tamás polgármester kénytelen volt türelmet kérni a Play működése miatt felháborodott környékbeli lakóktól. A polgármester azt ígérte, előbb-utóbb végelegesen pontot tesz az ügy végére: az önkormányzat azon dolgozik, hogy olyan jogsértésen kapják a szórakozóhelyet, amely alapján véglegesen be lehet záratni a diszkót. Akkoriban csak az alkoholárusítást tudták betiltani a Playben, mert egy 2011-es bírósági csörtében az önkormányzat maradt alul, és ki kellett adnia a nyitási engedélyt.  A hely akkor is túljárt az önkormányzat eszén, és felemelt jegyárak mellett ingyen adta a szeszesitalokat a szombat esti partikon.

Hosszabb szünet után tavaly novemberben a Play bejelentkezett az önkormányzatnál, de most egy másik cég nyitná újra a helyet. Régebben az All Night Party Kft. működtette a helyet, november közepén azonban egy új, még bejegyezés alatt álló cég, a Club Play Party Kft. kért engedélyt a működtetéshez. A XI. kerületi jegyző a korábbi tulajdonossal folytatott jogi háborúskodásra hivatkozva kizáratta magát az eljárásból. A kormányhivatal a XII. kerületet jelölte ki az engedélyeztetés lefolytatásra.

A rendezvénytartási engedélyhez megadta a szakhatósági hozzájárulást a népegészségügy, a rendőr, a katasztrófavédelem és az építési igazgatóság is, így a XII. kerületi jegyző, annak ellenére, hogy súlyos problémák voltak korábban a Play működésével, január 7-én kiadta az engedélyt, de egyidejűleg figyelmeztette is a tulajdonost és jogi képviselőjét, hogy a határozat csak abban az esetben emelkedik jogerőre, ha a szórakozóhellyel szomszédos lakóingatlanok tulajdonosai nem fellebbezik meg.

A Play azonban alig jutott hozzá a papírhoz, máris meghirdette a nyitó bulit január 12.-re.

A felbőszült lakók hiába jelentették fel az évek óta sok botrányt okozó helyet, a kiérkező rendőrök elhitték, hogy jogerős papírt mutatnak nekik a szervezők, így a Play honlapja szerint teltházas bulit végül a rendőrök biztosították a helyeikkel szemben.

800 picture 10939.png
Fotó: PLAY

Az egyik lakó a rendezvény után Orbán Viktornak, számos politikusnak, a teljes rendőri vezetésnek és a hazai sajtó nagy részének címezve ideges hangú emailben számolt be a diszkó ismételt elindításáról. A lakó szerint a rendőrség összejátszott a tulajdonosokkal, ezért lehetett a West Balkán tragédiája után egy ideig nagyon komolyan vett érvényes rendezvénytartási engedély nélkül több ezres partit tartani a helyen.

A XII. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a nyitó rendezvény után beérkezett panaszok miatt újra felhívták a rendőrség figyelmét arra, hogy nincs minden rendben a Play papírjaival. A hatóság a 19-én megtartott újabb rendezvény alatt már keményebben lépett fel, és korlátozták a résztvevők számát.

Megaklubként ajánlják magukat

"A Club PLAY az egyetlen budapesti megaklub, amely MINDEN SZOMBATON több ezer Hölgyet és Urat lát vendégül 2 tánctéren 2 zenei stílussal (klubzene, house / rnb, funky). Népszerűségét teljesen egyedi hófehér designjának, vendégbarát, kiváló szolgáltatásainak, vidám személyzetének és magávalragadó atmoszférájának köszönheti.  A PLAY sikerének titka a fergeteges, felhőtlen bulihangulat. Mert ez a hely, ahol az ország vezető dj-i együtt buliznak a közönséggel és ahol a klub hölgy dj-e, JULIA CARPENTER a pultra felállva tombol Veled."