Előzetesben a másik szigethalmi gyanúsított

2013.01.25. 15:19 Módosítva: 2013.01.25. 15:51

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság pénteken a szilveszteri szigethalmi késelés másik gyanúsítottját, a budapesti V. Róbertet is - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. A bíróság - helyt adva az ügyészi előterjesztésnek - V. Róbert ellen a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve az eljárás esetleges meghiúsítása miatt rendelte el a kényszerintézkedést, egyelőre február 25-éig. A férfit - aki csütörtökön adta fel magát - ugyanúgy emberölési kísérlettel gyanúsítják, mint a január elején előzetesbe helyezett társát, J. János szigethalmi lakost.

A nyomozás adatai szerint V. Róbert szúrta hastájékon szilveszter éjjelén egy szigethalmi szórakozóhelyen Bozsányi Gergőt, a Sziget SC 21 éves birkózóját, életveszélyes sérüléseket okozva. V. Róbert az ügyvédje kíséretében személyesen jelentkezett a rendőrségen.

A másik gyanúsítottat, J. János 17 éves szigethalmi lakost, Sávoly Gergő MTK-s ökölvívó feltételezett támadóját még a késelés napján elfogták, majd január 4-én a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A kényszerintézkedés idejére - ügyészségi fellebbezés nyomán - nem javítóintézetbe, hanem börtönbe kellett vonulnia.

Szilveszterkor, a szigethalmi söröző mosdójában késelésbe torkolló verekedés során az MTK ökölvívóját négy késszúrás érte, néhány ezek közül a szív környékén okozott sérülést. A Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt. Azóta már mindketten elhagyhatták a kórházat. További támadót vagy támadókat már nem keres a rendőrség.