Kemény mínuszok lesznek hétvégén

2013.01.25. 19:02
Vasárnap hajnalban -18 is lehet, de napközben sem megy fagypont fölé a hőmérséklet a hétvégén. Jövő hét közepére enyhülhet a hideg.

Az ország észak-nyugati részében -13 fok lesz szombat hajnalban, de napközben a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Délen, délkeleten többnyire erősen felhős idő lesz és hószállingózás előfordulhat. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul - a met.hu előrejelzése szerint.

Vasárnap sem számíthatunk jobb időre, sőt. A hajnali hőmérséklet legalacsonyabb értéke keleten, délkeleten -3, -8, másutt -9, -14 fok között, helyenként -14 fok alatt alakul. Napközben keleten, délkeleten több, másutt kevesebb felhő várható, csapadék nem valószínű. Párás lesz a levegő, néhol köd képződhet. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -8 fok között változik, északon, északnyugaton lesz hidegebb az idő.

Hétfőtől fokozatos javulás várható, a hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, -13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -5 fok között alakul. Kedden már csak -7 lehet hajnalban és a nappali hőmérséklet is emelkedni fog, akár 3 fok is lehet. A keddi napot azonban beárnyékolhatja, hogy az előrejelzés szerint keleten hószállingózás, havazás, nyugaton havas eső, eső, ónos eső is lehet.