Megmarad a középiskola a Mexikói úton

2013.01.25. 16:15

Eldőlt, hogy fogadhatja a tanulók jelentkezését a Mexikói úti mozgásjavító iskola - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK).

Házlinger György, a KIK főosztályvezetője ma az iskolában tájékoztatta a szülőket arról, hogy ezután is lesz középiskola a Mexikói úton - közölte az Indexszel a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ). Megvizsgálják, hogy adottak-e a feltételek a szakközépiskolához, amennyiben nem, gimnáziumi formában folytatódhat a súlyos mozgáskorlátozott diákok oktatása - írták. A hírnek a szülők nagyon örültek, a MEOSZ szerint a KIK mindenki számára megnyugtató és bölcs döntést hozott.

Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ főosztályvezetője hétfőn azt mondta, az intézmény bezárásának gondolata fel sem vetődött, eddig is csak a középfokú képzés indításáról volt szó. A főosztályvezető akkor azt mondta: látja, hogy az intézmény termei akadálymentesítettek, de a bejárás alkalmával nem tudta megítélni, hogy a személyi és tárgyi feltételek megfelelőek-e a szakképzéshez, ezt még vizsgálják. Az intézmény fenntartója január 1-je előtt a fővárosi önkormányzat volt.

Korábban a a szülők annak hatására döntöttek a nyilvánosság bevonása mellett, hogy a korábban az önkormányzattal folytatott levelezésük során nem sikerült meggyőzniük a fenntartót arról, hogy gyermekeiknek a Mozgásjavító biztosítja a legszakszerűbb sérülésspecifikus szakoktatást, míg az önkormányzat által alternatívaként javasolt Neumann János számítástechnikai szakközépiskola, valamint a Petrik Lajos két tanítási nyelvű vegyipari, környezetvédelmi és informatikai szakközépiskola csak integrált oktatást tud nyújtani - olvasható korábbi cikkünkben.