Ertsey: Erkölcstelenek az LMP-ből kilépők

2013.01.28. 14:11

Ertsey Katalin LMP-s képviselő erkölcstelen és hazug magyarázatnak tartja, hogy a pártból kilépő Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai azért nem adják vissza a mandátumukat, mert nem akarják szétszakítani a frakciót. A képviselő, aki az MTI szerint jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, Facebook-oldalán írt erről.

Ertsey Katalin a bejegyzésben azt írja: egy párt nem tilthatja meg, hogy platformok alakuljanak és belső vitát generáljanak. Ugyanakkor amit a platform csinált, az nem fér bele egy platform kereteibe: a vitákat a párton belül kell lefolytatni, nem lehet a sajtón keresztül külső nyomást gyakorolni a pártra

"Sajnos, a többségi oldal vezetőjéből is sikerült a legrosszabbat kihoznia a konfliktusnak: Schiffer András nem volt képes méltányos és igazságos vezetőként kezelni ezt a helyzetet" – írta Ertsey.

A képviselő bírálta a Párbeszéd Magyarország Platform döntését, amelyik szerint annak tagjai kilépnek a pártból, de a parlamenti mandátumukat megtartják és a frakciónak is tagjai akarnak maradni. "Az a szöveg, hogy nem akarják szétszakítani a frakciót, EZÉRT nem adják vissza a mandátumot, erkölcstelen és hazug. Sajnálom, hogy eljutottunk ide, mindkét oldalnak nagy munkája van ebben" - írta.

A párttagságát korábban felfüggesztő képviselő azt írta: még gondolkodik azon, hogy mit lépjen az ügyben, de tagságát nem állítja helyre, és "sajnos abban biztos vagyok, hogy így nem lehet tovább dolgozni".

Az LMP hétvégi kongresszusa szombaton döntött arról, hogy nem változtatják meg a párt novemberben elfogadott stratégiáját, amelyik kizárja az együttműködést az Együtt 2014 választói mozgalommal.

A Párbeszéd Magyarországért Platform, amelyet éppen a novemberi határozat után alapított nyolc parlamenti és három fővárosi képviselő vasárnap jelentette be, hogy tagjai kilépnek az LMP-ből. Terveik szerint új pártot alapítanak, de a képviselői mandátumukról nem mondanak le és tárgyalásokat kezdeményeznek a maradókkal arról, hogy hogyan lehetne továbbra is fenntartani a frakciót.