Kitűzik a székely zászlót a XXII. kerületben

2013.01.28. 15:20

A XXII. kerületi önkormányzat arra kéri a magyarországi településeket, hogy szolidaritásuk jeleként tűzzék ki hivatalaikra a székely zászlót.

Az önkormányzat közleménye szerint Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester és Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő szolidaritást vállal a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben. A kerület kitűzi a székely zászlót a Városházára.

Az Európai Unió alapvető értéke az identitás szabad vállalása, nem lehet kérdés, hogy szabad-e egy régió szimbólumait a helyi közösségek falvai, városai polgármesteri hivatalának épületére kitűzni.

Bírálták, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit pénzbírság fenyegetik, ha az ősi jelképeikből született lobogót kitűzik. A kerület felhívást intézett a többi magyarországi településhez, amelyben arra kérik őket: vállaljanak szolidaritást a székelyföldi polgármesterekkel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, nem csak a paragrafusokban él a nemzeti összetartozás.