Áder beköltözött az elnöki rezidenciára

2013.01.29. 06:44

Bár Áder János már nyolc hónapja tölti be az elnöki hivatalt, a Blikk szerint csak néhány hete sikerült véglegesen berendezkednie családjával a neki járó Béla király úti villában, amit 38,5 millió forintból újítottak fel.

Az államfő részben azért csak most tudott beköltözni, mert Schmitt Pál volt köztársasági elnök csak június végén költözött ki. Mivel Ádert csak májusban választották köztársasági elnöknek, és korábban EP-képviselő volt, ezért nem volt neki sürgős, hogy átvegye a rezidenciát, hiszen a brüsszeli életét időbe tellett felszámolni, ezért Schmitt Pál az áprilisi lemondása után több mint két hónapig maradhatott az elnöki rezidencián. „Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár” – mondta májusban, és úgy nyilatkozott, hogy nem tud kiköltözni, mert még nincs meg az új helye.

Másrészt azért is húzódott eddig Áderék beköltözése, mert a Köztársasági Elnöki Hivatal szerint a rezidenciát ezután fel kellett újítani, mivel a ház villanyvezetékei már életveszélyesek voltak, írja a Blikk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla