Hoffmann: A fiatalok fele beteg

2013.01.29. 19:05 Módosítva: 2013.01.29. 19:17

Tárgyalt Botka László szocialista polgármesterrel, majd egy általános iskolában közoktatási fórumot tartott Szegeden Hoffmann Rózsa. A polgármesteri találkozó négyszemközt zajlott, és arról utóbb sem nyilatkoztak a felek, a fórumról viszont a delmagyar.hu és a szegedcafe.hu is beszámolt.

Az államtitkár ismét megígérte, hogy 2013 szeptemberétől tényleg jön a pedagógusi életpálya modell (Hoffmann Rózsa korábban már 2012 őszétől ígérte ezt, de a költségvetés és a gazdasági tárca közbeszólt). Újra elmondta, hogy a felsőoktatásban nincs tandíj, költségtérítés van. Leszögezte továbbá, hogy a tiltakozó diákok által röghöz kötésnek minősített hallgatói szerződés (ennek értelmében egy itthon végzett diák meghatározott ideig nem mehet külföldre dolgozni) erkölcsi kérdés.

Az általános iskolai változásokról szólva az államtitkár azt mondta, ma a fiatalok fele beteg. "Ha nem akarjuk, hogy tovább romoljon egészségi állapotuk, és hájasok, lúdtalpasok legyenek, rá kell bírni őket a mozgásra. Ezentúl nem maradhat el egyetlen testnevelés óra sem" – idézte a delmagyar.hu.

Az államtitkárt még délután tiltakozó középiskolások várták, akik krétát és szál fehér rózsát akartak átadni, ez utóbbit Hoffmann Rózsa a petícióval együtt elfogadta. Ebben egyébként a diákok azt kérik, hogy üljön le velük beszélni "egy kompetens személyt a kormány oktatásügyi részlegétől".