Háromezer forintért gyilkoltak

2013.01.30. 13:34
Tamásiban egy idős asszonyt háromezer forint értékű ékszerért gyilkolt meg két huszonéves. A rendőrség szerdai budapesti sajtótájékoztatóján két másik közelmúltbeli gyilkosság részleteire is fény derült: Hódmezővásárhelyen egy húszéves fiú azért ölte meg az anyját, mert el akarta küldeni dolgozni, míg egy nagykanizsai esetben egy 41 éves férfi valószínűleg szexuális indítékból végzett partnerével.

Ékszert, fülbevalót és gyűrűt zsákmányolt áldozatától az a két huszonéves fiatal, akik megöltek egy 84 éves asszonyt múlt szombat este Tamásiban.

A szomszédok jelezték, hogy az egyedül élő idős asszony bejárati ajtaján az ablak be van törve, és a nő nem ad életjelet magáról. A rendőrök a házban látták, hogy ott kutattak, az asszonyt pedig holtan találták. Adatgyűjtés során jutottak el a 22 éves és a 27 éves helyi fiatalemberhez, akiket 18 órával a bűncselekmény elkövetése után elfogtak.

A gyanú szerint a két elkövető szombatra virradóra tört be az asszonyhoz, amikor felébredt, ütlegelni kezdték. A nő belehalt a bántalmazásba. A gyanúsítottak ismerhették áldozatukat, ugyanakkor azt egyelőre nem tudni, hogy a két fiatal tett-e már vallomást az ügyben.

Nem akart dolgozni

Még szeptemberben távoltartásra kötelezték azt a húszéves fiút, aki megölte anyját vasárnap Hódmezővásárhelyen. Éppen ezért már az adatgyűjtés során felmerült, hogy a gyanúsított a 43 éves sértett fia lehet.

A nőt vasárnap találták meg az ágyában, vérző sebbel a nyakán. A fiatalembert hét órán belül elfogták. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

A bűncselekmény motivációja abból fakadhatott, hogy anya és fia között megromlott a viszony, a nő rendszerint arra próbálta rávenni a fiát, hogy menjen dolgozni, tartsa el magát. A gyilkosságot megelőzően is erről vitatkoztak.

Szexuális indítékból

Szexuális indítéka volt annak a 41 éves férfinak, aki egy nagykanizsai lakatlan épületben bántalmazott egy 46 éves nőt múlt csütörtökön. Az asszony belehalt sérüléseibe.

A rendőrséget a mentők riasztották, hogy egy magatehetetlen, hörgő, súlyosan sérült nőt találtak, aki végül a helyszínen belehalt sérüléseibe. A nyomozást nehezítette, hogy eleinte a sértettről sem tudták kicsoda, mivel iratokat nem találtak nála. Eltűnését másnap az élettársa jelentette be, akivel Nagykanizsán lakott a zalaegerszegi nő.

A rendőrség szombat este azonosította a bűncselekmény gyanúsítottját, egy kaposvári férfit, akit Balatonkeresztúron fogtak el. A nőt és a férfit együtt látták a bűncselekmény napján, így sikerült eljutni a gyanúsítotthoz. A férfi beismerő vallomást tett, elmondta: a bűncselekmény napján jelentős mennyiségű alkoholt ivott. Az emberölést elismerte, ugyanakkor azt mondta, a részletekre nem emlékszik. A gyanúsítottat kedden előzetes letartóztatásba helyezték.

A szexuális viszonyban a felek megegyeztek, a férfi nem kényszerítette a nőt, akivel a lakatlan épületbe mentek. Ott azonban a férfi – tovább nem részletezett okból – bántalmazta a nőt, aki a felsőtestén és a fején olyan súlyosan megsérült, hogy az a halálához vezetett.

A meggyilkolt asszony élettársa azt mondta: ő akkor látta először a férfit, amikor a tárgyalóterembe vezették, de tudomása szerint az asszony sem ismerte korábban a gyanúsítottat. A 49 éves, feldúlt és sírással küszködő férfi arra is kitért, hogy hét éve élt együtt a nővel, több városban is laktak már, Nagykanizsán egy ismerősük lakótelepi lakásában éltek. Nem volt munkájuk, és ismeretei szerint a nőnek nem volt senkivel konfliktusa.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport