Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Nem ért át a Lánchídon a brit diák

2013.01.30. 10:01

A Lánchíd budai oldalán lévő térfigyelő kamera nem rögzített olyan felvételt, amin látni lehetett volna Daniel Glikstent, a január 1-jén Budapest belvárosában eltűnt brit fiatalt – írja a Blikk.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján annyit már korábban is lehetett tudni, hogy az Ötkert nevű szórakozóhelyet elhagyó 25 éves fiatalember január elsején 2 óra 6 perc és 2 óra 7 perc között a Lánchíd pesti hídfőjén, a bal oldali járdán haladt Buda irányába.

A fiú különös ismertetőjele, hogy alkarjain hegek látszanak. A Blikknek nyilatkozó Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint ezek valószínűleg egy korábbi öngyilkossági kísérlet nyomai lehettek. A szakember szerint a szilveszter tipikusan olyan alkalom, amikor az újabb év küszöbén a szuicid gondolatok felerősödnek, és akár tettekké is válhatnak.

Az angol-svéd állampolgárságú Daniel Gliksten a budapesti orvosi egyetem hallgatója, 190 cm magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú. Eltűnésekor kék-fehér csíkos inget, szürke pulóvert, barna kockás zakót, bordó nadrágot és barna színű bőr bakancsot, valamint fém keretes szemüveget viselt.

Eltűnésének hírére a családja Magyarországra utazott Suffolkból, hogy a magyar hatóságok segítségére legyen. A fiú rokonai együttműködnének a brit és svéd nagykövetségekkel is.  • Vennék
  • Bankszámla