Századvég: Nincs nagy elmozdulás a pártok támogatottságában

2013.01.31. 13:51

Továbbra is jelentős a Fidesz előnye a legnagyobb ellenzéki párthoz képest, állapította meg a Századvég a januári közvélemény-kutatásában, amely csak kismértékű elmozdulást mért a politikai pártok támogatottságában a tavaly év végi adatokhoz képest.

A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 21 százalékos, az MSZP 13 százalékon áll, a Jobbik 9 százalékon, míg az LMP 4 százalékon, derül ki az ezer ember megkérdezésével január 23. és 29. között végzett felmérésből, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Demokratikus Koalícióra (DK) a lakosság 1 százaléka adná szavazatát, az egyéb, nem parlamenti pártokat pedig a teljes népesség 7 százaléka támogatja. A bizonytalanok aránya a teljes népesség körében 45 százalékos volt.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz most 40, az MSZP 29 százalékon áll. A Jobbikra 18, az LMP-re pedig 5 százalékuk adná voksát, a DK-t 1, egyéb pártokat pedig 7 százalék juttatná a parlamentbe.

A választókorúak 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az előző év végén mérthez képest nem változott.