Szervezkednek az Ángyánt támogató gazdák

2013.01.31. 15:23

Gazdálkodó Családok Szövetsége néven érdekképviseleti szervezetet alapítottak Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkárt támogató gazdák – írja a Greenfo.

A gazdák szükségesnek tartják, hogy a gazdálkodásból megélni kívánó, magukra hagyott családoknak saját érdekképviselete legyen. A szervezetbe várják azokat a gazdákat, akik úgy érzik, hogy gazdaságuk fejlődése nincs biztosítva, így családjuk megélhetése és jövője veszélybe kerülhet. A szervezethez a gazdák rendes tagként, az ügyet támogatók pártoló tagként csatlakozhatnak.

Mint közölték, követelik, hogy a Ángyán József nevével fémjelzett agrár- és vidékpolitikát, nemzeti vidékstratégiát következetesen és határozottan hajtsák végre, a nemzeti programokat pedig indítsák el.

Ángyán József tavaly decemberben a földtörvénnyel összefüggő alkotmánymódosítás szavazásán szembe ment a Fidesz álláspontjával, amiért a frakció rekordösszegű, 250 ezer forintos büntetést szabott ki a volt államtitkárra. A pénzbírságot Ángyán alkotmányellenesnek tartotta.