A hó után a víz okoz gondot Vasban

2013.02.02. 18:18

Vízátfolyások nehezítik a közúti közlekedést Vas megyében. A Magyar Közút szóvivője, Pécsi Norbert tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű hó és az enyhe időjárás miatt megyeszerte kialakulhatnak vízátfolyások. A helyzetet nehezíti, hogy a hó még nem mindenhol olvadt el, és ahol nem, ott eltömíti az út menti vízelvezető árkokat.

Őrfalu és Farkasfa között egy alsórendű úton egy 500 méteres szakaszon az utat már le is kellett zárni, de mindkét település más irányból megközelíthető. A 8-as számú főúton Jakabháza és Rábafüzes között pedig egy ponton átvágták az utat, hogy a víz ne az úttestre folyjon.

A határátkelőhely felé vezető utat nem kellett lezárni, de az út mellett jelenleg is ott vannak a közútkezelő gépei és dolgoznak.

A Vas megyében közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy bárhol kialakulhatnak vízátfolyások, amelyek miatt lassítaniuk kell. Pécsi azt tanácsolta, hogy aki útnak indulna, telefonon érdeklődjön a közútkezelő megyei diszpécserénél az utak aktuális állapotáról.