Fenyő-gyilkosság: Rohác alibit igazolt

2013.02.04. 11:24

Megtörte a csendet, és nemrég vallomást tett Jozef Rohác, akit azzal gyanúsítanak, hogy lelőtte Fenyő János médiacézárt – írta meg a Blikk, ami szerint a szlovák férfi tagadta a gyilkosságot, sőt alibit igazolt magának.

A patkány becenevű Rohác ügyvédje, Fülöp Tamás a lapnak elmondta: Rohác tanúkkal tudja igazolni azt az állítását, hogy a gyilkosság idején Szlovákiában volt.  A Blikk szerint a tanúkat, akiknek Rohác megmondta a nevét, mégsem hallgatták ki, valószínűleg azért, mert Rohác csak akkor beszélt az alibijéről, mielőtt lezárták volna a nyomozást.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán a piros lámpánál álló Mercedesében, az autó ablakán keresztül 9 mm-es sorozatlövő fegyverrel lőtték fejbe. A kocsi mellett egy régi típusú Mitsubishi fékezett le, és a merénylő ebből kiugorva adta le a sorozatot. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amiket a tettes menekülés közben eldobott.