Ingyenes ivartalanítási programot indított a Vigyél Haza Alapítvány

2013.02.04. 19:18

Születésszabályozási program keretében ingyenesen ivartalaníttatja a Vigyél Haza Alapítvány azokat a szuka kutyákat, amiket áprilisig az Illatos úti eb-telepről fogadnak örökbe magánszemélyek. Az áprilisig tartó ingyenes ivartalanító akcióval több mint ezer nem kívánt, kidobott kutya megszületését kívánják megelőzni - közölte az alapítvány.

A születésszabályozási program keretében minden öthónaposnál idősebb, az Illatos útról örökbe fogadott szuka kutya új gazdája az ivartalanítás elvégeztetésére jogosító kupont kap, ami tartalmazza az állatba ültetett mikrocsip adatait. Az ilyen módon azonosítható kutya új tulajdonosa felveszi a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival, akik időpontot egyeztetnek az ivartalanításra szerződött állatorvosukkal.

Az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatra évente több száz kölyökkutya kerül, mert gazdáik nem ismerték fel időben szuka kutyájuk nem kívánt vemhességének kockázatát. A probléma megoldására áprilisig, de legfeljebb az első száz örökbe adott állatig az alapítvány átvállalja valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását, amelyeket közvetlenül az Állategészségügyi Szolgálattól fogadnak örökbe.

A program további részleteit az alapítvány honlapján ismerhetik meg az érdeklődők.