Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Nyugatról nagy, vastag felhő jön

2013.02.04. 07:31 Módosítva: 2013.02.04. 10:23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és csak az Alföldön lehet eleinte napsütés.

Legfőképp az ország északi felén, többfelé számíthatunk csapadékra: északkeleten végig ismétlődő havazás, hószállingózás várható, máshol a havazást a nap folyamán havas eső, eső váltja fel – olvasható a met.hu-n.

Délebbre viszont nem várható jelentősebb csapadék. Napközben megélénkülhet a délnyugati szél, amit erős lökések kísérhetnek.

Nappal a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között lehet, késő este pedig 0 és plusz 4 fokra számíthatunk.

Az Útinform 9 órai jelentése szerint a főutak Putnoknál havasak, Gyomaendrőd tájékán latyakosak, a Dunántúlon Győr-Moson-Sopron megyében, továbbá Veszprém, Kápolnásnyék és Pécs környékén vizesek. A Dunától keletre eső területeken és az Északi-középhegységben vizes, nedves a főúthálózat.

A dunántúli mellékutak általában szárazak, csak Győr-Moson-Sopron megyében nedvesek, Mosonmagyaróvár környékén latyakosak. A Dunától keletre eső mellékutak általában vizesek, északon Balassagyarmat, Putnok és Kisvárda, délkeleten pedig Sarkad térségében havasak, Nyíregyháza tájékán hókásásak.

Vizes hét elé nézünk

Nem kell aggódni: közel a tavasz

Punxsutawney Phil a hagyományoknak megfelelően február 2-án előjött az odújából a pennsylvaniai Punxsutawney városka Gobbler's Knob nevű helyszínén, de nem látta meg az árnyékát, ami azt jelenti, hogy nem lesz már hosszú a tél, hamar eljön a tavasz. Ugyanezt mondták a mi medvénk is, Vali és Defoe Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén.

Az idokep.hu szerint kedden is hasonló idő várható: marad a nagyrészt felhős idő, napközben továbbra is inkább északon lehet kisebb esőzés, északkeleten pedig havas eső, de estétől máshol is egyre több helyen hullhat csapadék. Átmenetileg enyhülhet az időjárás.

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon okozhat csapadékos, szeles időt: nyugaton-északnyugaton havazhat, keletebbre és délkeleten inkább havas eső, eső várható.

Csütörtöktől jön vissza a fagy: tartósabb, erőteljesebb lehűlés kezdődhet, miután kelet felé távozik a csapadék. Viszont a nap is kisüthet, és ezután péntekig csak hózáporok fordulhatnak elő.