Az MSZP-frakció is vidékre megy

2013.02.06. 08:22 Módosítva: 2013.02.06. 08:27
Kétnapos kihelyezett, évadnyitó ülést tart az MSZP parlamenti képviselőcsoportja szerdán és csütörtökön Baranya megyében.

Török Zsolt, a párt szóvivője elmondta: a frakcióülés nem egy városban lesz, a szocialista képviselők több mint egy tucat településen tartanak fórumot. „Az ellenzéki párt folytatja a felkészülést az Országgyűlés tavaszi ülésszakára, ahol elsősorban az emberek életminőségének javulását és a munkahelyteremtést szolgáló témákra koncentrálnak majd” – közölte.

Az MSZP szóvivője hozzátette: emellett a gazdaság és az oktatás problémáinak megoldásán is dolgoznak, mert az MSZP „tükröt tart a kormány elé”, és alternatívát állít minden területen. Ennek részeként a mostani frakcióülésen szó lesz az MSZP szociális programjáról, amely már a hatodik tematikus programja lesz a pártnak, mondta Török Zsolt.

A Fidesz Gyulán tart kétnapos frakcióülést. Kedden kormányellenes és kormánypárti tüntetés is volt a városban. A Békemenet felvonulásán a gyulai polgármester is beszédet mondott.

A Világgazdaság szerint eldőlt: Matolcsy György váltja Simor Andrást a Magyar Nemzeti Bank élén. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója cáfolta a hírt.