Hat ember ellen javasolnak vádemelést a postaszékház ügyében

2013.02.07. 18:27 Módosítva: 2013.02.07. 18:28

Hat ember, köztük Szabó Pál volt vezérigazgató, helyettese és a korábbi beruházási igazgató ellen javasol vádemelést a postaszékház eladása és az új irodaház bérleti szerződése miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség szerint az érintettek 2007-ben és 2008-ban irreális adatokat tartalmazó kimutatásokkal megtévesztették az ÁPV Zrt.-t, ezért a vagyonkezelő végül a legdrágább megoldás, a postaszékház eladása és új irodaépületek bérlése mellett döntött.

Az igazságügyi szakértők megállapították, hogy az ügylet kilencmilliárd forintos többletköltséget okozott az államnak, hangzott el a Kossuth Rádió Esti Krónika című műsorában. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a műsorban elmondta: az ügy iratai megérkeztek a Fővárosi Főügyészségre.

A nyomozó hatóság „különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt tett az ügyben vádemelési javaslatot. A vádemelés kérdésében a főügyészség a törvényes határidőn belül dönt" – mondta.

A műsorban elhangzott, hogy a Magyar Posta központi székházát és Szugló utcai telephelyét 2008 márciusában 5 és fél milliárd forintért vásárolta meg a Wallis cégcsoporthoz tartozó kft. A posta már fél évvel a székház eladása előtt szerződést kötött egy XIII. kerületi irodaház tíz évig tartó használatára, havi százmillió forintos bérleti díjért.