János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetvennégy évet kaptak a bánokszentgyörgyi lincselők

2013.02.07. 13:02

Halálra verte, rugdalta az ellopott kerékpárját haragosainál kereső áldozatát az a négy férfi és egy nő, akiket a zalaegerszegi törvényszéken ítéltek el, írja a zaol.hu.

A tragédia 2011. november 3-án este Bánokszentgyörgyön történt. Az akkor 41 éves bánokszentgyörgyi H. Sándor, 35 éves élettársa, B. Katalin, 17 éves fiuk, Tibor, a 29 éves borsfai O. József és 31 éves szepetneki B. Imre azon dühödött fel, hogy haragosuk, O. Péter náluk kereste a kocsma elől eltűnt kerékpárját. Áldozatukat módszeresen és húsz percen át kitartóan, különös kegyetlenséggel halálra verték, rúgták. A kegyetlenkedő férfiakat az asszony végig uszította.

H. Sándort és B. Katalint 15-15, O. Józsefet 18, B. Imrét 14 év fegyházra, míg H. Tibort 12 év fiatalkorúak börtönére ítélték nem jogerősen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!