Nem lesznek fejcserék a rendőrségnél

2013.02.08. 10:01

Nem tervez jelentős személyi és szervezeti változásokat Papp Károly, az új országos rendőrfőkapitány – írja a hiradó.hu. A kedden beiktatott új vezető szerint a szükséges szervezeti átalakítások már a nyáron megtörténtek, ezért nem kíván érdemben hozzányúlni a rendszerhez.

Az ORFK új vezetője azt szeretné, ha az általa irányított rendőrség törvényesen, szakszerűen és határozottan járna el. Papp szerint a rendőrök többet nem, de jobban még dolgozhatnak. A Kossuth rádió 180 perc című műsorában kijelentette: „nem a rendőröknek van Magyarországa, hanem Magyarországnak rendőrsége”.

Papp Károly a tavaly nyári átalakítások kapcsán emlékeztetett, hogy a gazdasági ellátó igazgatóságok a regionális szintről újra a megyékhez kerültek, míg a Köztársasági Őrezred és a Nemzeti Nyomozó Iroda a Készenléti Rendőrségbe olvadt be. Az új rendőrfőkapitány szerint tavaly szeptember 15-ével a szükséges személyi változások is befejeződtek, ezért jelenlegi kollégáival szeretne tovább dolgozni.

Az új vezető arról is beszélt, hogy a tiszthelyettesi állományban a február 1-jei adatok szerint a szükségesnél 807 fővel kevesebben vannak, ugyanakkor 669-en tanulnak tiszthelyettes képzőben, így júliustól minimálisra csökkenhet a létszámhiány.