Lemondott a KDNP esztergomi elnöke

2013.02.09. 15:13

A KDNP esztergomi elnöke szombaton lemondott a helyi szervezet vezetéséről, és kilépett a pártból. Révfalvi Gergely indoklása szerint „a KDNP szervezeti keretei a helyi szervezetekre is kötelező érvényű szövetségi megállapodás miatt túl szűkre szabják a helyi érdekérvényesítés lehetőségeit”.

A most lemondott elnök pénteken jelentette be, hogy a párt eláll a Fidesz helyi szervezete ellen indított névbitorlási pertől, amit a Fidesz helyi tevékenységével való egyet nem értés miatt indítottak. Mivel az esztergomi képviselő-testületben most egyetlen KDNP-tag sincs, annak megállapítását kérték a bíróságtól, hogy a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet. A párt helyi elnöke az általa írt keresetben leszögezte, a Fidesz „saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért”.

Révfalvi Gergely közel egy éve váltotta Mészáros Jánost a párt helyi szervezetének élén. Mindkettőjük politikájára jellemző volt a Fidesz-frakciótól való távolságtartás. A korábbi elnök 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz–KDNP-frakció elnevezés ellen.

Két héttel a 2010-es önkormányzati választások után, amikor az előző fideszes városvezető, Meggyes Tamás nem volt hajlandó átadni irodáját a kétharmados többséggel polgármesterré választott Tétényi Évának, a KDNP helyi szervezete fizetett politikai hirdetést jelentetett meg, amiben kijelentették: nem azonosulnak a Fidesz képviselőinek magatartásával, és arra kérték őket, alakítsanak ki partneri kapcsolatot a független polgármesterrel.

A 15 tagú esztergomi képviselő-testületben a tízfős kormánypárti frakció adja a többséget, a Jobbik, az MSZP és a Vállalkozók Pártja egy-egy embert delegált. Tétényi Éva polgármester mellett szintén függetlenként folytatja munkáját egy volt LMP-s képviselő.