János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy CO-mérgezés történt az éjjel Budapesten

2013.02.10. 10:47

Négy szén-monoxid-mérgezés történt szombatról vasárnapra virradó éjszaka Budapesten. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a XXI. kerületi Ungvár utcában egy családi ház fürdőszobájában találtak rá egy középkorú férfira és egy nőre. A férfit a mentők már nem tudták újraéleszteni, a nőt az Erzsébet-kórházba szállították, közölte Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A VI. kerületi Délibáb utcából egy hároméves kislányt és édesanyját szállították a Heim Pál Gyermekkórházba. Az apa rövid megfigyelés után otthon maradhatott. A XX. kerületi Kossuth utcából egy hároméves kisfiút vittek szintén a Heim Pál Gyermekkórházba enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel. A II. kerületi Tövis utcából a riasztás ellenére senkit sem kellett kórházba vinni. Kisdi Máté elmondta: a XX. kerületi és a II. kerületi eseteknél a lakásban volt szén-monoxid-érzékelő, mindkét készülék jelezta a rendellenességet. A lakók tárcsázták a segélyhívót, így nem történt komolyabb baj.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy szén-monoxid-érzékelő beszerelésével, a szellőzőnyílások szabadon hagyásával és a tüzelőberendezések, valamint a kémények évenkénti ellenőrzésével megelőzhetők a szén-monoxid-mérgezések, amelyek a legtöbb esetben azért történnek, mert valamilyen rendellenesség miatt visszaáramlik a füstgáz a lakótérbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!