Eszter, Eliza
EUR 383,00 Ft
USD 356,88 Ft
14 °C
24 °C

Börtönbe küldtek több adóellenőrt

2013.02.11. 11:28

Hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélt jogerősen letöltendő börtönbüntetésre adóellenőröket a debreceni ítélőtábla.

Az ügy első- és másodrendű vádlottja az adóhivatal észak-alföldi regionális igazgatóságán dolgozott adóellenőrként. Az adókötelezettséget érintő célvizsgálatokat intézték.

Négy társukkal elhatározták, hogy elhitetik gazdagabb vállalkozókkal, hogy velük szemben az adóhivatal vagyonosodási vizsgálatot indított vagy indíthat. Ígéretük szerint az ellenőrzéstől eltekintettek vagy kedvező eredménnyel zárták, de ezért nagyobb összegeket kértek.

Az elsőfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság 2011 szeptemberében az elsőrendű vádlottat négy és fél év, a másodrendű vádlottat 3 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. Rajtuk kívül további három vádlottat – köztük egy ügyvédet – ítéltek letöltendő, míg egy vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre.

A debreceni ítélőtábla a büntetések minősítésén változtatott, de a büntetési tételek súlyosságán nem.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla