Zsiga: Fele házam a feleségemé

2013.02.11. 16:11

A Blikk szúrta ki, hogy Zsiga Marcell fideszes parlamenti képviselő vagyonbevallása gyanús: úgy vett egy negyvenmilliós házat, hogy a tavalyi vagyonnyilatkozata alapján erre nem volt pénze, az idei alapján meg nem keresett annyit, hogy egyszer csak tudjon egy ilyen ingatlant vásárolni.

Zsiga az Indexnek azt mondta, hogy a ház fele a feleségéé, és a felét a felesége fizette ki. A vagyonbevallásában valóban szerepel, hogy a háznak csak a fele áll a képviselő tulajdonában.

Azt Zsiga elismerte, hogy az októberben vett ház 40 millióba került, de ebből csak húszat fizetett ő, a többit a felesége állta. A húszból 10,5 már régebbről megvolt (ez szerepelt a 2011-es vagyonbevallásában is), a másik 10 milliót pedig a fizetéséből év közben megspórolta.

Miskolci alpolgármesterként és parlamenti képviselőként állítása szerint havi 1,2 milliót keres, és a maradék tízmilliót ebből tette félre. Csakhogy az 1,2 millió a bruttó keresete, és a házat 2012 októberében vették, 10 havi nettójából akkor sem jött volna össze a 10 millió forint, ha semmit sem vásárolt volna a képviselő. Márpedig valamit csak evett legalább.

Amikor arról faggattuk, hogy a feleségének honnan volt 20 milliója, akkor csak ennyit mondott: „Én a saját részemről beszámoltam”. A Blikk szerint Zsiga felesége bírósági fogalmazó, nagyon jól nem kereshet vele. A válasz egyébként ott lehet az Országgyűlésben, mert a képviselőknek a házastársaik vagyonnyilatkozatát is le kellett adniuk, csakhogy ezek nem nyilvánosak.