Fegyverrel hadonászva kereste feleségét egy rendőr

2013.02.13. 14:59 Módosítva: 2013.02.13. 15:00

Garázdaság, rongálás és magánlaksértés miatt indított eljárást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség egy  rendőr ellen, aki múlt szombatra virradóra a szolgálati fegyverével hadonászva behatolt egy gödöllői házba, ahol a feleségét kereste - közölte Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. A szabadnapján randalírozó 46 éves férfi szolgálati viszonyát azonnal megszüntették.

A korábban a Gödöllői Rendőrkapitányság állományába tartozó, de Veresegyházon szolgáló nyomozó és felesége között megromlott a viszony, amit a férfi nem tudott feldogozni. Szombat hajnalban ivott, majd féltékenységtől hajtva keresni kezdte a feleségét abban a házban, ahol a nő korábban lakott, de ott már mások tartózkodtak.

A szolgálati fegyverével hadonászó férfi berúgta az ajtót, két ablakot is betört, ezt csak akkor hagyta abba, amikor a háziak hívására megjelentek a rendőrök - tette hozzá a főügyészségi szóvivő.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a rendőr ellen - szabadlábon hagyása mellett - garázdaság, rongálás és magánlaksértés miatt indított eljárást. A szolgálati fegyver engedély nélküli "használatát" (ami szintén bűncselekmény gyanúját veti fel) a rendőrség vizsgálja - közölte Kállai Gábor.

Hétfőn több tanút is kihallgattak az ügyben, de a gyanúsítottat még nem hallgatták meg. A nyomozó ügyészség valószínűleg gyorsított eljárásban emel majd vádat, illetve állítja bíróság elé a férfit, így akár már az első tárgyalási napon ítélet születhet.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette az eljárás megindításának tényét, ám csupán annyit fűzött hozzá a történtekhez, hogy a garázdasággal és más bűncselekményekkel gyanúsított tiszthelyettes szolgálati viszonyát a kapitányságvezető múlt szombaton megszüntette.