Az Országgyűlés őrei nem engedték felrakni a Milla molinóját

2013.02.14. 19:03

Ugyan az Országgyűlés sajtóosztálya azt állította, hogy nem intézkedett az Országgyűlési Őrség, amikor az Egy Millióan a Magyar Sajtószabadságért csoport egy molinót akart elhelyezni a Parlament előtt, arra reagálva, hogy egy nappal korábban, az Éhségmenet érkezésére időzítve a kormányt támogató Civil Összefogás Fórum engedély nélkül rakott ki egy transzparenst ugyanide.

A Milla molinóját a rendőrség nem engedte kirakni, míg korábban a jobboldali civilszervezet reklámja ellen nem volt semmi kifogásuk. A Milla azt állította, hogy nem csak a rendőrök, de a Parlamentre vigyázó őrség is intézkedett velük szemben, pedig azoszlopok, amik közé a transzparenst ki akarták feszíteni, nem is az Országgyűlés területén található.

„Az Országgyűlési Őrség illetékessége a kordonon belüli területre korlátozódik. A molinó elhelyezésében sem a Hivatal sem pedig az Országgyűlési Őrség munkatársai, semmilyen módon nem működtek közre, nem vállaltak szerepet" - írtaz Országgyűlés sajtóosztálya a Milla állításaira reagálva, a HVG-hu kérdésére.

Az Egy Millióan a Magyar Sajtószabadságért csoport most Youtube-ra feltöltött videóján látszik, hogy az őrség tagjai is intézkedtek a civilekkel szemben.