Győr megye útjainak fele felszabadult

2013.02.14. 16:13 Módosítva: 2013.02.14. 17:32
Fokozatosan normalizálódik a helyzet a Kisalföld Volán vonalain, de még mindig vannak megközelíthetetlen települések, és egyórás késések is előfordulhatnak - közölte honlapján a társaság.

A reggeli 36-ról gyakorlatilag a felére, 19-re csökkent a járhatatlan útszakaszok száma Győr-Moson-Sopron megyében. A legtöbb, hófúvás által elzárt út Fertőszentmiklós, Kapuvár és Mosonmagyaróvár körzetében van. A közútkezelő hetvennél is több géppel dolgozik az utak járhatóvá tételén.

Egyelőre Albertkázmérpusztára, Beledre, Edvére, Öntésmajorba, Páliba, Tőzeggyármajorba, Vadosfára, Vágra, Vicára, Zsebeházára nem járnak a buszok.  A 86-os főút Szil és Répcselak között járhatatlan, a Sopronból induló vagy oda érkező buszok nem tudják megközelíteni Fertőrákost, így csupán Sopronkőhidáig járnak.

Ugyanakkor ismét bejutnak a buszok dél felől Mecsérre, az Iván-Újkér, a Csapod-Fertőszentmiklós, a Bősárkány-Acsalag-Földsziget, a Sobor-Rábaszentandrás-Szany és az Iván-Répceszemere szakaszon viszont továbbra sem közlekednek a távolsági járatok. A 85-ös főúton busszal közlekedőknek jelentős - 30-60 perces - késéssel kell számolniuk.

Feloldották a kamionok belépési tilalmát

Délután öt órától ismét beléphetnek Magyarországra a hét és fél tonnánál nehezebb teherjárművek a Győr-Moson-Sopron megyei átkelőkön. Ugyanakkor ezek a járművek továbbra sem használhatják a 86-os számú főutat.  Szerda este rendelte el mindkét korlátozást a megyei védelmi bizottság. Csütörtök déli tájékoztatás szerint öt átkelőnél kétszáznál is több kamion vesztegelt a belépési tilalom feloldását várva.