Felborult egy gázszállító kamion

2013.02.14. 10:58

Az oldalára borult egy cseppfolyós gázt szállító kamion csütörtökön Veszprém megyében – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A 24 tonnás, cseppfolyós gázt szállító kamion Ukk és Gógánfa között borult fel. A helyszínen veszprémi, ajkai és sümegi tűzoltók dolgoznak a helyzet megoldásán, a katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laborja pedig méréseket végez. A balesetben senki nem sérült meg.

Sokan csúsznak meg a havas utakon

Csütörtökre virradó éjjel autóbusz, kamionok és személygépkocsik műszaki mentéséhez hívták a tűzoltókat. Beleznán egy árokba csúszott hóekét, Zalaváron pedig a közútkezelő egy másik elakadt munkagépét is a tűzoltók segítségével szabadították ki a hóból.

Éjfél körül az M7-es autópálya nagykanizsai lehajtójánál autóbusz, kisteherautó, személygépkocsi és két kamion akadt el az emelkedőn, de az éjszaka folyamán legtöbbször a 71-es és a 75-ös úton, valamint a megye számos más pontján is árokba csúszott, elakadt járművek vezetői kértek segítséget.

Meleg tea az elakadt sofőröknek

Több jármű, köztük menetrend szerinti autóbuszok is elakadtak a 87-es főúton, Kőszeg és Szombathely között a vasúti átjárónál – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön. Az érintett szakaszon a GYSEV Zrt. közlekedő vonatjáratai biztosították az autóbuszok utasainak továbbszállítását.

Vas megye területén korlátozzák a tehergépjárművek forgalmát, a megyében Rábafüzesen, Körmenden, Szombathelyen, és Hegyfalu-Tompaládony-Zsédeny térségében háromszáz tehergépjárművet várakoztatnak a hófúvás miatt. A vöröskereszt és a polgárőrség segítségével a Szombathelyen a sofőröknek meleg teát osztanak.

Jelenleg 23 járhatatlan mellékút van a megyében, többek között a Csénye és Bögöt közötti, a Gencsapáti és Gyöngyösfalu közötti mellékutakat, továbbá a jánosházai körforgalomtól a 84-es főútvonalat is lezárták.