Orbán-maszkban romboltak egyetemet

2013.02.14. 19:00 Módosítva: 2013.02.14. 19:01

Hat nap alatt hat flashmobbal akarják felhívni a figyelmet követeléseikre az egyetemet is foglaló diákok. Csütörtökön a hat pont közül az elsőre, a köz- és felsőoktatás átfogó reformjára koncentráltak. Délután előbb a Ferenciek terén, majd pedig a Deák téren a mozgalom tagjai dobozokból egy egyetem épületét húzták fel, amit aztán egy Orbán-maszkot viselő társuk lerombolt. A miniszterelnöknek beöltözött diák a rombolás közben a felsőoktatás átalakításáról szóló vitában előkerült kormányzati érveket sorolta.

A pusztítás után a diákok aztán újra felépítették a dobozegyetemet, majd pedig többször hangosan azt skandálták, hogy követelik a köz- és felsőoktatás átfogó reformját. A húsz-huszonöt aktivista ezután a belváros különböző pontjain megismételte az előadást. A hallgatók csak a flashmobok idejére hagyták el az ELTE BTK épületét, többségük azok közé a diákok közé tartozik, akik a hétfő óta tartó egyetemfoglalás során éjszakánként is bennmaradnak az intézményben.

A flashmobot többségében csendben figyelték a járókelők, de volt olyan is, aki a romkocsmák merengő diákjaitemlegette az akciót látván. Futballszurkolók ezúttal nem tűntek fel.