Fizetni kell a Kossuth-téri molinókért

2013.02.14. 11:35 Módosítva: 2013.02.14. 11:35

Az Országgyűlés sajtóirodájának tájékoztatása szerint közterület-használati engedély nélkül senki nem helyezhet ki molinót vagy transzparenst a főváros közterületein. Aki a vonatkozó fővárosi rendeletet megszegi, bírságot kell fizetnie.

A kormánypárti békemeneteket szervező Civil Összefogás Fóruma (CÖF) hétfőn helyezett ki az Éhségmenet nevű rendezvény résztvevőin gúnyolódó molinót a Parlament előterében, amit a rendőrség és a Házőrség is tétlenül tűrt. Erre reagálva szerdán az Egymillióan a Sajtószabadságért (Milla) aktivistái helyeztek el ugyanott egy molinót, őket azonban a rendőrség és a Házőrség is igazoltatta.

A sajtóiroda közölte, hogy az Országgyűlés Hivatala egyetlen szervezetnek vagy civil mozgalomnak sem engedélyt molinók vagy transzparensek elhelyezésére. Mivel mindkét szervezet megszegte a közterületek használatára vonatkozó fővárosi rendeletet, a Hivatal bírság megfizetésére szólította fel őket. A Milla Facebook-oldala szerint a Hivatal molinójuk mérete alapján 107 ezer forintos közterület-használati díjat kért tőlük.

Hogy a rendőrség és a Házőrség miért csak a Milla aktivistáit igazoltatta, azt továbbra sem tudni.