Eleonóra
-1 °C
2 °C

A drogdílert és a vásárlóit is elfogták

2013.02.15. 10:29

Marihuánával és amfetaminnal kereskedő dílert fogtak el a rendőrök Mindszenten – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Szenti Szabolcs a főkapitányság szóvivője elmondta: a 45 éves helyi férfi előző napi elfogásában kommandósok is segédkeztek. Azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen adott el kábítószert a Tisza-parti városban és a környező településeken.

A gyanú szerint egyik alkalommal egy 11 éves fiút is droggal kínált. A férfi otthonában házkutatást tartottak, ahol kábítószert és annak előállításához szükséges eszközöket is lefoglaltak – közölte a százados.

A hatóságok hét drogvásárlót is előállítottak, egyikük elfogásában szintén részt vettek a kommandósok. A 33 éves férfi ugyanis csaknem 15 évet töltött büntetés-végrehajtási intézetekben, többek között felfegyverkezve elkövetett rablás, lőfegyverrel visszaélés és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Őt a nyomozók azzal is meggyanúsították, hogy társaival - még tavaly decemberben - ellopott egy hárommillió forint értékű munkagépet, egy mindszenti lakásból pedig a radiátorokat vitte el és eladta azokat. A rendőrök gyanúja szerint a férfi más betörésekkel is összefüggésbe hozható.