no

Már csak 15 út járhatatlan hóátfúvás miatt

2013.02.15. 06:34

Már csak 15 alsóbbrendű út járhatatlan a hóátfúvások miatt, a magyar közút folyamatosan szabadítja fel a lezárt utakat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek reggel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éjszaka és hajnalban is folyamatosan takarította a havat, így a korábban hófúvások miatt lezárt 72 alsóbbrendű útszakaszból 57-et sikerült kora reggelre felszabadítani.

Jelenleg Zala megyében öt, Vasban öt, Győr-Moson-Sopron megyében három, Somogyban és Veszprém megyében pedig egy-egy mellékúton van teljes útzár.

A Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyei üzemmérnökségek továbbra is nagy erőkkel, a bérelt munkagépekkel kiegészülve dolgoznak a hófúvások utolsó nyomainak eltüntetésén, a kora reggeli órákban, az 5 órai összesítés idején több mint 140 munkagép dolgozott az utakon.

A közlekedési feltételek sokat javultak a nyugat-magyarországi területeken a csütörtök reggeli állapotokhoz képest, ugyanakkor még pénteken is lehetnek olyan szakaszok, ahol téliesebb útviszonyokra kell számítani, ezért a Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel és óvatosabban vezessenek.