A jövő hét a havas esőé

2013.02.17. 16:26
A jövő héten nagy hideg nem várható, de továbbra is inkább télies lesz az idő. Számítani lehet esőre, havas esőre, többfelé hószállingózás, havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfő

Hétfőn sok felhőre lehet számítani, inkább csak a Tiszántúlon süt ki hosszabb időre a nap. Néhol szitálás, hószállingózás, kisebb zápor, hózápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, a Tiszántúlon helyenként ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2 és plusz 7 fok között várható.

Kedd

Kedden észak felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, késő délutántól, estétől északon havazás, hószállingózás várható. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között alakul.

Szerda

Szerdán északon és északkeleten hosszabb napos időszakok is lehetnek, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan várható kisebb csapadék: északon hózápor, délen eső, havas eső, havazás egyaránt lehet. Az északnyugati, nyugati szél néhol megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 2 és plusz 7 fok között alakulnak.

Csütörtök, de innentől nem kell komolyan venni az előrejelzést

Csütörtökön az északkeleti területek kivételével több helyen várható hószállingózás, kisebb havazás. Délkeleten esőre, havas esőre is készülni kell. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 4 és plusz 1, míg a nappali csúcsértékek 0 és plusz 5 fok között alakulhatnak.

Péntek

Pénteken is borult idő várható, sokfelé havazással. Keleten, délkeleten havas eső, eső is valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.

Hétvége

Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult idő várható többfelé csapadékkal. Nyugaton hóra, keleten inkább havas esőre, esőre lehet számítani. Szombaton a leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulhat a hőmérséklet, míg nappal mínusz 1 és plusz 4 fok közötti értékekre lehet számítani. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.