Öngyilkosságra buzdított a neten, elfogták

2013.02.18. 15:42

A Budapesti Rendőr-főkapitányság öngyilkosságban való közreműködés gyanúja miatt folytat eljárást K. Gábor 22 éves pecöli lakos ellen - számol be a police.hu. Február 13-án az esti órákban két fiatal nő egy XIX. kerületi lakásban kísérelt meg öngyilkosságot. Miután rosszul lettek, egyikük meggondolta magát és mentőt hívott, akik tűzoltók segítségével kimentették a lakásból, majd kórházba szállították őket.

A BRFK megállapította, hogy a két lány öngyilkosságát ismeretlen személy folyamatos internetes levelezéssel ösztönözte, sürgette, annak mielőbbi kivitelezésére rábírta, gyakorlati végrehajtásában tanácsokkal látta el, illetve segítséget nyújtott a módszer meghatározásával. A férfi beazonosítását követően elfogására február 15-én délután Zala megyében került sor.

Gyanúsított kihallgatásakor vallomást tett, azonban tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az eljárás során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy K. Gábor korábban hasonló módon közreműködhetett a főváros IV. kerületében 2013 január 20-án történt kettős öngyilkosságban, ahol egy férfi és egy nő vesztette életét. A nyomozók a gyanúsított internetes kapcsolatrendszerének feltérképezését követően megelőző intézkedéseket tettek a további öngyilkosságok végrehajtásának elkerülése érdekében. Hat személyt azonosítottak be, akik folyamatosan leveleztek a gyanúsítottal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport