V. Lászlót már adócsalással is gyanúsítják

2013.02.18. 20:38

Már adócsalással is gyanúsítják V. Lászlót vállalkozót azzal a korrupciós büntetőüggyel összefüggésben, amiben több vezető beosztású rendőrtiszt is érintett - értesült az MTI Hírcentrum. Az M1 hétfő esti Híradójának Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: V. Lászlót 16 rendbeli, bűnszervezetben, felbujtóként, különböző értékekre elkövetett költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki hétfőn gyanúsítottként.

V. László érdemi vallomást nem tett, tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését - tette hozzá. A Központi Nyomozó Főügyészség a rendőri korrupciós ügyben a múlt héten négy cégvezetőt és két könyvelőt vett őrizetbe, akik valamennyien V. Lászlónak dolgoztak. Azzal gyanúsítják őket, hogy eltitkolták a szórakozóhelyek bevételeinek nagy részét, valótlan tartalmú adóbevallásokat készítettek, ami 825 millió forint kárt okozott az államnak. Az ügyészség szerint az ügyben V. László volt a felbujtó.

A V. László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött tavaly februárban. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat.