Félig üres maradhat az ócsai lakópark

2013.02.19. 01:15 Módosítva: 2013.02.19. 07:37

Az ócsai szociális lakópark házainak fele üresen marad, ha a feltételeket komolyan veszik – olvasható a Népszabadságban .

A lap keddi számában az ügyet jól ismerő, de magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva közölte, hogy az 588 pályázó közül sokan már a jogosultsági feltételeknek sem felelnek meg, így például nem ingatlanra felvett kölcsön miatt kerültek nehéz helyzetbe, vagy nem is devizában adósodtak el.

Problémát jelenthet az is, hogy a kiírás szerint olyanok is pályázhatnak, akiknek az otthonát ugyan kényszerértékesítésre jelölte a bank, de még nem értékesítette. Ha az ingatlanukat a beköltözést követő egy évben sem adják el, akkor velük fel kell bontani a szerződést. Ez esetben felmerül, hogy miért válogatják be őket egyáltalán a programba, írja a lap.

A cikk arra is kitér, hogy az első nyolcvan ház műszaki átadása április közepére csúszhat.

A pályázat a lap cikke szerint a múlt pénteken árult le, a pályázatokat a Máltai Szeretetszolgálat rangsorolja. Az elbírálásnál szempont lesz, hogy olyanok költözzenek be, akiknek tényleg újrakezdést jelenthet az ócsai lakópark. Így viszont azok, akiket erős rokoni szálak kötnek Ócsától távoli lakhelyükre, például gyerekeiket eredeti lakhelyükhöz köti az iskola, a családfőnek pedig piacképes foglalkozása van, eleve hátrányból indulnak. Ez eleve leszűkíti az esélyesek körét, mert a 13 600 értékesítésre kijelölt ingatlanból csak 3600 található Ócsa körzetében.